perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kolme kuukautta, kolme!


Runo on ihanasta Milli Menninkäisen laulusta

Rakas tirppa senkun kasvaa, kohkoh - kohina vain käy. Kolme kuukautta mittarissa jo! Kaveripiirissäni on muutama salaa paisuva masunen (i-ha-naa, lisää vauvoja!) ja tulin miettineeksi, että jos tuon tytön rinnalle laittaa aivan pikkuisen vastasyntyneen rääpäleen, niin ei se kyllä enää niin pikkuruiselta näytä. Voi apua! 

Kolmekuinen ikivauvani osaa jo esimerkiksi kääntyä kyljelleen ja takaisin, hiukan avustettuna menee mahalleenkin, mutta voi niitä käsiä kun ovat niin kovasti tiellä. Selällään maatessaan hilaa itseään pään suuntaan kädet ja jalat hurjasti vispaten ja akselinsa ympäri pyörii myös jos toviksi jättää lattialle puuhastelemaan. Leluista tarttuu kiinni hanakasti ja laulaa mielellään mukana - voi huugiguugi sentään että meillä onkin soinut Fröbelin palikat ja Ellie Goulding kilpaa melkein aamusta iltaan. Ensimmäinen naurunhörähdys ilostutti meitä jokunen viikko takaperin, vielä harvakseltaan tulee äänen kanssa, mutta ikeniä tuuletellaan ahkeraan hymyn muodossa koko ajan. Päiväunien mitta on vähentynyt reippaasti viimeisen kuukauden aikana ja säästetty aika käytetään viisaasti - kuinkas muuten kuin leikkien. Viime aikoina isi on ollut erityisen pop, mikä sopii hyvin yhteen äitin kuntoiluyritysten (paino sanalla yritys) kanssa. 

Ja mikä ihana kesä! Paljon me ulkoillaan, raportoin mahtavasta kantorepusta hiukan tuonnempana. Nyt täytyy kiirehtää auringon lämpöön haistelemaan naapureiden grillailuja ja hankkimaan muutama pisama, puss och kram!

2 kommenttia: