torstai 1. elokuuta 2013

Our beautiful bodies
No se haaste! Jos ette vielä ole lukeneet, niin mainion Mami Go Go -blogin Mahti-Minttu heitti muutamia päiviä sitten ilmoille mielenkiintoisen ja vähän pelottavankin haasteen: miltä oikeasti näyttää tavallisen äiti-ihmisen vartalo, millainen on tarina sen takana? Kuka uskaltaa paljastaa ihonsa? Mintun idea pohjautuu Jade Beallin A Beautiful Body-projektiin, jossa kameran eteen on astellut iso joukko erilaisia naisia - juuri sellaisina kun ovat.

Minulla on kunnia ottaa osaa jännittävään haasteeseen kahdellatoista kuvalla, joista yksi on omani ja muut kuuluvat toisille maaliskuisten vauvojen äideille. Maalismamma-laumamme on tiivis yhteisö, jossa on lupa olla sitä mitä on - siinä ohessa saatetaan hiukan pitää meteliä kaikesta tärkeästä. Tämänkään lauman äideille ulkonäköasiat eivät suinkaan ole vieraita. Kyllä raskauden ja synnytyksen runtelema vartalo, maidon räjäyttämät utareet, paino, terveys, itsetunto ja ihanteet ynnä muu saavatkin puhututtaa. Hykerryttävää, että puheen rinnalle saa tänään nostaa jotakin kouriintuntuvaa, ihan tavallisia naisia, aitoja äitejä ku(r)vien muodossa. Oi niin kaunis laumamme näyttää tältä:


"Tämä 26-vuotias keho on ollut huikeat 9 kuukautta kotikolona yhdelle pienelle aarteelle."


"27-vuotias ja yhden ihanan pienen ihmeen kantanut, josta kertyi 12kg pehmustetta."


"Yhden pienen ihmeen kantanut ja maailmaan saattanut 29-vuotias äiti."


"28-vuotias äiti, joka kolme lasta sydämen alla kantanut."


"Kaksi raskautta lähekkäin ja kaksi kaunista tyttöä mä sain. 25 vuotta elämää takanapäin."


"Yhden valloittavan ihmeen maailmaan saattanut ja +17kg ylpeydellä kantanut.""24-vuotias äiti, lapsi ja maha, kahden lapsen ja +35 kg jälkeen.""Yhden kauniin tyttären maailmaan kantanut 23-vuotias äiti.""26 vuotta, yksi pieni prinssi, +20 kiloa.""Yhtä pikkuprinsessaa kuljettanut, joitakin lisäkiloja ja muutamia tiikerinraitoja keränneen 23-vuotiaan äidin masu."


"Ikää on 26, kun tuli elämä uus, pikkuinen tyttönen, äidin oma nöpönen."

"Rakkaan pojan sydämensä alla kantanut ja maailmaan saattanut 26-vuotias äiti."


♥ . ♥ . ♥ . ♥ 

”Jos joskus oli ylpeä siitä, että sixpack näkyy, niin nykyään on ylpeä siitä, että on pystynyt vartalollaan luomaan, kasvattamaan ja ruokkimaan nuo mussut.

♥ . ♥ . ♥ . ♥ 


Tämän haasteen myötä mieli tyhjenee paineista ja päänsärystä. Jotenkin siinä on sellainen ilosanoman kaiku. Kyllä on mullistavaa oivaltaa, että ihan tavallinen kelpaa, ihan tavallinen on kaunis. Minä olen kaunis, minä kelpaan. Myös itselleni. Ei tarvitse hävetä, vaikka välillä hävettääkin. Vapauttavaa, palkitsevaa ja rentouttavaa. Tämän jälkeen näkee itsensä eri tavalla, peilikuvalle uskaltaa jopa hymyillä  - ainakin vähän toisella suupielellä. 

Chat-ikkunaan tulee illalla viesti: "Huh oon niin ylpee kun uskalsin." Ylpeitä voimme olla kaikki, itsestämme ja toisistamme!

11 kommenttia:

 1. Kauniita äitejä! Ihanaa ja kadehdittavaa että oot löytänyt tollasen porukan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Terhi, kauniilta näyttää minustakin! Ja kyllä on mahtavaa, kun on ympärillä ihania ihmisiä, ehdottomasti lukeudut myös niihin. :)

  VastaaPoista
 3. VAU!!! Olen tosi liikuttunut! Kiitos teille kaikille upeille kun otitte osaa haasteeseen <3 <3 !!!

  VastaaPoista
 4. Me olemme olleet myös liikuttuneessa tilassa, tämä oli niin hienoa! :) <3

  VastaaPoista
 5. Tätä voi kuvailla vain yhdellä sanalla: vau!

  VastaaPoista
 6. Vautsi! Upeaa Taru ja muut myös! Jeah!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Janni ja Nino, vau on myös oma fiilis, jännä miten ryhmässä rohkeus tiivistyy! :)

  VastaaPoista
 8. Upeaa muru! Luin lehdestä ja arvasin, että oot mukana <3
  Kauniita olette !
  -J

  VastaaPoista
 9. <3 kauniit äidit! ja teidän pienet aarteet on helposti muutaman raskausarven ja kilon arvoisia. :) <3

  VastaaPoista
 10. <3 :) Jep, jokainen taatusti ottaisi vauvansa puolesta vaikka vähän lisää!

  VastaaPoista