keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Vitsikäs virnistelijä, vauhdikas vekara, valloittava vuosikas
Hassu yksivuotiaamme osaa jo monenlaista tärkeää. Hän muunmuassa matkii ilmeitä ja ääniä hämmästyttävän taitavasti - rappukäytävässä pikkuhuulten välistä sihahtaa "shhhh" kun tyttö kulmat kurtussa komentaa minua - juuri kun olen päässyt tuo sama tuima ilme naamallani oman sihisevän komennussarjani loppuun. 

Jalat viipottavat jo melkoista vauhtia, eikä ole ihme ettei ajatus vielä oikein meinaa pysyä matkassa. Itsesuojeluvaisto on aika olematon - mitä hyötyä siitä oikeastaan on, että osaa pakittaa turvallisesti alas sängystä tai sohvalta, jos heti seuraavassa käänteessä törmää seinään kun ei ehdi ajoissa jarruttaa? Kysynpähän vaan...

Pampula tykkää puuhastella ulkona ja hakeutuu mielellään muiden lasten seuraan. Mitä isompia ja äänekkäämpiä lajitovereita, sen parempi. Ujostelukausi on ollut ja mennyt. Pimu ei paljon reviirirajoja kunnioita, vaan työntää tilaisuuden tullen pikkuisen nokkansa vaikka ihan räänvaihtoetäisyydelle ja taputtaa sitten tervehdyksen merkiksi kanssaihmettelijää kupoliin. Typy viihtyy myös kirjoja tutkiskellen - viisas tuumausilme kasvoillaan hän kääntää nurinpäin olevan kirjan oikeinpäin ja tyyrää vaippapeppunsa syliin. Mutta kaikista hauskinta on tietysti tulla jahdatuksi. Joskus kesken hurjan jahtausleikin alkaa jännittää niin, että on pakko pysähtyä ja tarkistaa, että hirviö on vain leikkiä. "Äiiiiiti", hän keksii sitten ja jatkaa kikattaen matkaansa. 

2 kommenttia:

  1. Kylläpä likka kasvaa! Pitää taas tavata kesällä että näen lunnossa tämän vauhtineidon :) Terveisiä kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olisi kiva treffata. Tylsää, ettei Kuopio voi olla vaikka Rauman kaupunginosa, molemmissa kun on niin hauska kielikin.

      Poista