torstai 24. huhtikuuta 2014

Säröilevä symbioosi ja eroahdistunut äiti

Kärsin armottomasta eroahdistuksesta. Tyttö ja isimies ovat reissussa - alustavan suunnitelman mukaan viisi päivää. VIISI! Kyllä tiedän, että ne pärjäävät ihan hienosti. Tekee hyvää meille kaikille ja blaablaa. Mutta kun. Me emme ole koskaan aiemmin olleet typyn kanssa öitä erossa. Viisi tuntuu siis aivan kohtuuttomalta kidutukselta.

Toisaalta heräsin aamulla omaan nauruuni ja yhdeksän tunnin katkeamattomien yöunien jälkeen olo on edelleen hiukan ihmeellinen - vieras ja virkistävä. Päivän mittaan olen ahminut kitusiini sitä kuuluisaa omaa aikaa (ja aika hurjasti kaikkea muutakin) ja kuunnellut ihmetellen huikeaa hiljaisuutta, mutta ahdistunut lopulta siitäkin. Kaivelen tietokoneelta esiin huvittavimpia videoita ja suloisimpia otoksia pikkupirpanasta, aluksi hekotuttaa vähän, mutta lopulta pysähdyn kiertyvän veitsen inha tykytys rinnassani tuijottamaan suloista jälkikasvuni. Pelkkä pikselien joukko on tympeän laiha lohtu. Lämpimän pikkuhalauksen korvikkeena nautiskelen lämpimän aterian ja venähtäneet päiväunet siirtävät ajatukset hetkeksi muualla. Tämä kaikki outous tuntuu pienen hetken jopa hävyttömän hyvältä luksuslomalta. Ehkä minä osaan vielä olla muutakin kuin äiti, hovinarri tai siivoava kokki.

Vähitellen se kaiherrus kuitenkin taas illan mittaan palaa ja musiikin tauotessa kuulen painostavan hiljaisuuden kimeän kirkunan. Silmiä alkaa kirvellä. Draamankaarta värittääkseni otan etäyhteyden muruihin. Pampula toisteli kuulemma eilen hymysuin nimeäni ennen nukkumaanmenoa, tänään luurista kuuluu kuitenkin ähinää ja sitten itkua. Mini on vielä kaiken lisäksi saanut nuhan. Pieni niiskuttava rukka kaukana maailmalla ilman äidin lohduttavaa syliä. Alan tietysti pillittää, sadannetta kertaa tänään. Jos minä tästä selviän, niin mikään hurjinkaan vuori ei tule koskaan olemaan liian jyrkkä ja kivinen minulle. Niinpä pyyhin poskipäät, haen lisää koskenlaskijaa ja vielä yhden pullan ja toivon, että joku tulee vierittämään minut täältä yksinäisestä pimeästä kolosta joskus ulos. 4 kommenttia:

 1. Mä en ole ollut koskaan erossa noin kauaa kummastakaan tytöstä. Lataile akkuja ja nauti nyt, niin paljon kun voit.

  Kaunis kuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janica! En tajua miten minäkään suostuin tähän, olisin kai voinut kieltäytyäkin. No - jospa tämä kääntyy vielä vahvuudeksi. Huomennakin aion syödä pullaa!

   Poista
 2. Olipas ihanat päivät...saimme paijata ukin kanssa kilpaa pientä murua!!! Kaikki meni muuten hyvin, mutta se nuha. Ulkoiltin paljon, ukki opetti potkimaan palloa mm. Isosta peilistä keimaili hän ja tutki napaansa ja hauskaa oli!!!
  Äidin ja isin oli tarkoitus lepäillä sillä aikaa, kun me saimme hoitaa ja helliä pientä!

  mummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos mummolle ja ukille! Äiti on alkuahdistuksesta toivuttuaan saanut levättyä oikein hyvin. Varmasti pampulan uskaltaa päästää yökylään toistekin, kun kaikki meni niin kivasti!

   Poista