sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Puoli vuotta sitten

Puoli vuotta sitten olimme täydellisellä lomalla. Täydellinen loma taaperon kanssa, kyllä! Näköjään kaikki on mahdollista! Madeira vei kertalaakista kaikkien reissulaisten sydämet. Päällimmäisenä mieleen jäi mahtava ilmasto - ei liian kuuma ottaen huomioon, ettei loma kulminoitunut virvokkeiden nautiskeluun altaan reunaalla. Aktiviteetteja oli runsaasti moneen makuun, retkikuntamme kävi muun muassa opastetulla minibussiretkellä sekä omatoimimatkoilla kaupungin sydämessä ja vuorilla. Kilometrin verran jyrkähköä vuorta kävellen alas lapsi kantorepussa antaa muuten ihan uudenlaista perspektiiviä termille "jalat on maitohapoilla". Ne voivat olla sitä esimerkiksi kolme päivää putkeen. Kaapelihissillä ajelu kaupungin yllä oli silti sen arvoista mennen tullen. Ydinkeskustassa sijaitseva hotelli oli pikkutermiitin kanssa loistava valinta, sillä matka illallispöytään kesti lyhyimmillään minuutin tai kaksi ja vaihtoehtoja oli enemmän kuin runsaasti. Täydellinen loma ei lopulta vaadi hurjasti; omat rakkaat, mukavat puitteet ja sopivan rennon asenteen lähinnä.

Monessa mielessä kohde oli juuri sitä mitä olimme odottaneetkin. Huikeita maisemia höystettynä järkyttävän hyvällä ruualla ja edullisella juomalla. Markettien kilometrien mittaiset suklaa-, leivos-, keksi- ja viinihyllyt vetivät kyllä suun hymyyn kerta toisensa jälkeen. Pään kokoinen kakku(pala) kustansi muutaman hassun kolikon ja voi olla, että lapsen päiväuniaikaan hotellihuoneessa viuhoi muovilusikat aika tahtia kerran jos toisenkin. Take away-kulttuuriin ei kyllä juuri kannustettu, uskoakseni tuolla päin maailmaa on aina aikaa pienelle kahvitauolle. Aina. 

Perhekeskeisen kulttuurin keskiössä lapsilla lienee aika arvokas asema. Ainakin meidän reissupimumme sai valtavasti hyväntahtoista huomiota ja jatkuvasti joku oli ihmettelememässä pikkuista tapertajaa kanssamme. Kauppajonosta kajahti äkkiä "pass pass!" ja lastensa kanssa ostoksille tulleet ohjattiin kassalle oikopäätä jonon ohi. Hiukan jäimme ihmettelemään miksi lastenruokavalikoimat olivat apteekissa laajemmat kuin marketissa ja miksi yövaippoja myytiin 57 kiloon asti, mutta kaikki tyylillään. Vilpittömästi Madeiraa myös lapsellisille suositellen! 

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat tutuilta huudseilta!! :) Ja ihanan kuuloinen matka! <3 anne

    VastaaPoista
  2. Kun toi tyttö vaan on niin kaunis! <3 Ai että, ja ihanat kuvat!

    VastaaPoista