sunnuntai 11. elokuuta 2013

Safkaa!

Soseilu on lähtenyt täällä hienosti käyntiin. Bataattia, perunaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia ja porkkanaa tyttö vetelee hirmuisella ruokahalulla. Kolmesti päivässä istuudutaan ruokailemaan ja jokaikinen kerta lautanen on tullut tyhjäksi. Linnunpoika availee suutaan vielä kun olen jo pyyhkimässä sitä puhtaaksi. Peruna on ehdoton lemppari, kuuluu vain mmmmm-mmmmnam-mmmmh ja suu aukeaa taas. Syöttötahti täytyy olla melko rivakka, muuten tulee sanomista. Makeita ollaan kokeiltu muutamia kertoja, mutta monen minuutin irvistelyn ja puistatuksen tuloksena olemme päättäneet siirtää hedelmäsoseet vähän tuonnemmaksi. Seuraavana kokeilussa on maissi ja parsa, sitten taitaa olla aika laajentaa vegevaliosta liha- ja kalaherkkuihin. 

Kertaluontoisesti kokeilussa on ollut vesimeloni ja mustikka, kun pikkutyyppi niin himoiten osasi niitä oikealla hetkellä katsoa; meloni oli ihan jees, mustikasta ei odotetusti tullut uutta perunaa, pelkkää väristystä ja mutristelua vain. Iltapalaksi  menee pullollinen maissivelliä. Puuroja ei typy ole vielä maistanut, mutta pian kai sitten jo niitäkin. Syöminen on kyllä kivaa! Eikä soseiden valmistaminenkaan ole ollenkaan hullumpaa ajanvietettä. Sivistynyttä sormiruokailua (ja järjetöntä sotkua tottakai) odotamme kuitenkin jo innolla ja syöttötuoleja katselemme paraikaa silmät kiiluen. 






...kun isi syötti ekan kerran:




7 kommenttia:

  1. Isi oli vähän suttapytty ;)
    Terkkuja typylle <3
    -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän?! Kyllä minusta ovat aika possuja molemmat kun yhdessä syövät :D Välitän terkut <3

      Poista
  2. mahtavaa! :D ps, tripptrapp on vaan niiiiiiiiiiiin paras! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tuo tuntuu olevan ylistetyin. :) Hintalappu on vaan melkoinen, pitää katsella jos vaikka fb-kirppiksellä olis hyväkuntoisia tarjolla. :) Onko muita merkkejä lapsellisilla, suosituksia/risuja?

      Poista
  3. Tuo iskän osuus oli aika onnistunut otos! :D

    VastaaPoista